Ιστορικό

Από την ίδρυσή της το 1929 από τον Henri Beaufour, η Ipsen έχει αναπτύξει και διαθέσει στους ασθενείς μία ευρεία γκάμα προϊόντων στους τομείς των καταναλωτικών προϊόντων υγείας, της ογκολογίας, των νευροεπιστημών και των σπάνιων νοσημάτων. Μάθετε περισσότερα γύρω από την ανάπτυξη του ομίλου: το παγκόσμιο αποτύπωμά μας, τις εξαγορές μας, τους εταίρους μας, τις επιστημονικές συνεργασίες και τις καινοτομίες μας.

2017  

Παρίσι (Γαλλία), 9 Ιανουαρίου 2017 – Η Ipsen ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά του παγκόσμιου ογκολογικού τμήματος  της Merrimack Pharmaceuticals, συμπεριλαμβανομένου του βασικού της προϊόντος ONIVYDE® (ένεση λιποσωμιακής ιρινοτεκάνης) που κυκλοφορεί στην αγορά για τη θεραπεία ασθενών με μεταστατικό αδενοκαρκίνωμα του παγκρέατος μετά την εξέλιξη της νόσου που ακολουθεί τη χορήγηση θεραπείας με βάση τη γεμσιταβίνη, σε συνδυασμό με φθοριοουρακίλη και λευκοβορίνη. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Ipsen θα αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης για τις υφιστάμενες και τις δυνητικές μελλοντικές ενδείξεις του ONIVYDE στις ΗΠΑ, καθώς και τις τρέχουσες συμφωνίες αδειοδότησης με τη Shire για τα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης εκτός των ΗΠΑ και με τη PharmaEngine για την Ταιβάν. Η συναλλαγή περιλαμβάνει επίσης τις εμπορικές και παρασκευαστικές υποδομές της Merrimack, καθώς και τη γενόσημη μορφή της ενέσιμης λιποσωμιακής υδροχλωρικής δοξορουβικίνης. Η συναλλαγή αντιπροσωπεύει μία μοναδική ευκαιρία και μία κίνηση με μεγάλη στρατηγική αξία για την Ipsen. Το ONIVYDE είναι ένα κλινικά διαφοροποιημένο και εγκεκριμένο από τον FDA προϊόν για ασθενείς με σημαντικές μη καλυπτόμενες ιατρικές ανάγκες.

2017
2016  

Η Exelixis, Inc. και η Ipsen ανακοίνωσαν από κοινού μία αποκλειστική συμφωνία αδειοδότησης για την εμπορική εκμετάλλευση και την περαιτέρω ανάπτυξη της καβοζαντινίβης, του κορυφαίου ογκολογικού φαρμάκου της Exelixis. Με βάση το πλαίσιο της συμφωνίας, η Ipsen θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης για τις υφιστάμενες και τις δυνητικές μελλοντικές ενδείξεις της καβοζαντινίβης εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένου του COMETRIQ®, το οποίο είναι επί του παρόντος εγκεκριμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με εξελισσόμενο, μη εξαιρέσιμο, τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό μυελοειδή καρκίνο του θυρεοειδούς (MTC). Οι εταιρείες έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν για την ανάπτυξη της καβοζαντινίβης ως προς τις υφιστάμενες και τις δυνητικές μελλοντικές ενδείξεις της. Η Exelixis θα διατηρήσει τα αποκλειστικά εμπορικά δικαιώματα για την καβοζαντινίβη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και θα συνεχίσει τις συζητήσεις για την εύρεση συνεργάτη για τα εμπορικά δικαιώματα εκμετάλλευσης στην Ιαπωνία.

2016
2015  

 • 1η Απριλίου: Η Ipsen άνοιξε το νέο της κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) με βάση τα πεπτίδια στο Cambridge (ΗΠΑ).
 • 19 Μαΐου: Η Ipsen ενίσχυσε την εξειδίκευσή της στην Ογκολογία με την εξαγορά της OctreoPharm Sciences, μίας γερμανικής εταιρείας που αναπτύσσει καινοτόμα ραδιοφαρμακευτικά προϊόντα για τη διάγνωση και τη θεραπεία νευροενδοκρινικών όγκων.
 • 18 Ιουλίου: Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη βοτουλινική τοξίνη Dysport® ως θεραπεία για τη σπαστικότητα των άνω άκρων σε ενήλικους ασθενείς στις ΗΠΑ.
 • 3 Αυγούστου: Η Lexicon Pharmaceuticals, εταίρος της Ipsen, ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα από μία δοκιμή όψιμου σταδίου που αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της τελοτριστάτης για ασθενείς με καρκινοειδές σύνδρομο και προχωρημένους νευροενδοκρινικούς όγκους, των οποίων τα συμπτώματα δεν ελέγχονται επαρκώς με ανάλογα σωματοστατίνης.
 • Η Ipsen ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων πρωτοβάθμιας περίθαλψης που διαθέτει, με την κυκλοφορία στην αγορά της Γαλλίας του Smecta® με γεύση φράουλας και του στικ για ενήλικες Smectalia®, ενός έτοιμου για χρήση, μη συνταγογραφούμενου σκευάσματος του Smecta®.
2015
 2014  

 • Η Ένεση Somatuline® Depot® (λανρεοτίδη) 120 mg (αναφέρεται ως Somatuline®) εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με μη εξαιρέσιμους, καλώς ή μετρίως διαφοροποιημένους, τοπικά προχωρημένους ή μεταστατικούς γαστρεντεροπαγκρεατικούς νευροενδοκρινικούς όγκους (GEP-NET). Οι παγκρεατικοί και γαστρεντερικοί νευροενδοκρινικοί όγκοι είναι σπάνιες μορφές καρκίνου. Εκτιμάται ότι 112.000 άτομα ζουν επί του παρόντος με παγκρεατικούς και γαστρεντερικούς νευροενδοκρινικούς όγκους στις ΗΠΑ
 • Η Ipsen ανακοινώνει την αποδοχή εκ μέρους του FDA της αίτησης για άδεια κυκλοφορίας του Dysport® για τη θεραπεία της σπαστικότητας των άνω άκρων σε ενήλικους ασθενείς
 • Η Ipsen και το Ινστιτούτο Salk ανανεώνουν τη συμφωνία τους για την προώθηση της πρωτοποριακής έρευνας στις Ιατρικές Επιστήμες. Η συνεργασία των ετών 2011-2014 κατέστησε δυνατή την πραγματοποίηση σημαντικών βημάτων προς την κατεύθυνση της κατανόησης βασικών βιολογικών μηχανισμών. Η Ipsen θα συνεχίσει να υποστηρίζει την καινοτόμο έρευνα του Ινστιτούτου Salk στη Βιολογία για τρία ακόμη έτη
 • Το Ίδρυμα Ipsen εορτάζει την 30η επέτειό  του με ένα υψηλού κύρους Συνέδριο με θέμα τις προοπτικές της αντικαρκινικής έρευνας και τίτλο «Η βιολογία μέσα από το πρίσμα του καρκίνου», το οποίο θα παρακολουθήσουν 8 βραβευθέντες με το Βραβείο Νόμπελ και οι μεγαλύτεροι επιστήμονες στη βιοϊατρική έρευνα.
2014
2013  

 • Η Teijin Pharma Limited και η Ipsen κυκλοφόρησαν στην αγορά της Ιαπωνίας το Somatuline®60/90/120 mg για υποδόρια ένεση, για τη θεραπεία της ακρομεγαλίας και του υποφυσιακού γιγαντισμού.
 • Η Ipsen και η Inspirations Biopharmaceuticals ανακοινώνουν τη συμφωνία για την πώληση του OBI-1 και της εγκατάστασης στην πόλη Milford στην Baxter International
 • Η Υγειονομική Αρχή του Καναδά (Health Canada) έχει εγκρίνει την άδεια κυκλοφορίας του Dysport® για την προσωρινή βελτίωση της εμφάνισης των μέτριων έως έντονων μεσόφρυων γραμμών σε ενήλικους ασθενείς ηλικίας κάτω των 65 ετών. H Medicis Aesthetics Canada, μέλος του Ομίλου της Valeant Pharmaceuticals, θα κυκλοφορήσει στην αγορά του Καναδά το Dysport® για χρήση στην Αισθητική Ιατρική.
 • H Christel Bories αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρώτριας CEO στην Ipsen. Σε στενή συνεργασία με τον Marc de Garidel, Πρόεδρο και CEO, η Christel Bories είναι υπεύθυνη για την επιτάχυνση της υλοποίησης της στρατηγικής του Ομίλου.
 • Η Ipsen ενισχύει τις δυνατότητές της στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) στη Νευρολογία με την εξαγορά της Syntaxin, ηγέτιδας εταιρείας στην τεχνολογία της ανασυνδυασμένης βοτουλινικής τοξίνης.
© Gerard Uferas IPSEN 30_01_12 SIGNE
 2012  

Η Ipsen και η Active Biotech παρουσιάζουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τη μελέτη Φάσης II της τασκινιμόδης σε ασθενείς με μεταστατικό ανθεκτικό στον ευνουχισμό καρκίνο του προστάτη που δεν έχουν λάβει στο παρελθόν χημειοθεραπεία, ενώ ξεκινούν μία νέα, φάσης ΙΙ, κλινική δοκιμή απόδειξης της αρχής για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας της τασκινιμόδης σε άλλες καρκινικές ενδείξεις.

Το Somatuline® λαμβάνει άδεια κυκλοφορίας στην Ιαπωνία για τη θεραπεία της ακρομεγαλίας και του υποφυσιακού γιγαντισμού και καθίσταται το πρώτο φάρμακο της Ipsen που είναι διαθέσιμο παγκοσμίως.

Η Inspiration Biopharmaceuticals, Inc., εταίρος της Ipsen, ξεκινά ένα πρόγραμμα εθελοντικής αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της στο πλαίσιο του Κεφαλαίου 11 του Κώδικα Χρεωκοπίας των ΗΠΑ.

2012
2011  

Η Ipsen ανακοινώνει μία νέα στρατηγική ανάπτυξης που βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

 • εστίαση των πόρων και των επενδύσεων στην εξειδικευμένη φροντίδα
 • επένδυση με στόχο τη μεγέθυνση μέσω της ανάπτυξης νέων συμπλόκων και προγραμμάτων διαχείρισης του κύκλου ζωής των προϊόντων
 • μόχλευση του πλήρους δυναμικού του γεωγραφικού αποτυπώματος του Ομίλου

Η Ipsen και το Ινστιτούτο Salk ανανεώνουν το «Πρόγραμμα Βιοεπιστημών Ipsen» για τρία ακόμη έτη.

Η Syntaxin και η Ipsen συνάπτουν μία στρατηγική συμφωνία για την ανάπτυξη νεωτερικών θεραπευτικών προϊόντων βοτουλινικής τοξίνης.

Η Ipsen ενισχύει τον κύκλο εργασιών της στην Ουρολογία-Ογκολογία με την εξαγορά των δικαιωμάτων του Heavy® (ένα φάρμακο που στοχεύει στη βελτίωση της ανίχνευσης του καρκίνου στην ουροδόχο κύστη) και την εγκαθίδρυση δύο σημαντικών συνεργασιών: με την Active Biotech για την από κοινού ανάπτυξη και εμπορική εκμετάλλευση της τασκινιμόδης (ένα μόριο για τη θεραπεία του μεταστατικού και ανθεκτικού στον ευνουχισμό καρκίνου του προστάτη) και με το Ινστιτούτο Gustave Roussy, στον τομέα της ιατρικής Ογκολογίας, για τη μόχλευση της συνδυαστικής εξειδίκευσης των αντίστοιχων τμημάτων Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D).

© gerard Uferas Ipsen sige 17_12_10
 2010  

 • Η Ipsen και η Inspiration Biopharmaceuticals Inc. εγκαινιάζουν μία συνεργασία για τη δημιουργία ενός τομέα για την αιμορροφιλία.
 • Η Ipsen ενισχύει την παρουσία της στην Ογκολογία και την Ενδοκρινολογία στη Νοτιοανατολική Ασία, μέσω μίας συμφωνίας εμπορικής εκμετάλλευσης με την Invida.
 • Η Ipsen παρέχει στη Menarini αποκλειστικά δικαιώματα αδειοδότησης του Adenuric® (για τη θεραπεία της χρόνιας υπερουριχαιμίας στην ουρική αρθρίτιδα) σε 41 χώρες. Η Ipsen διατηρεί τα δικαιώματα από κοινού προώθησης στη Γαλλία.
 • Η Ipsen και η Rhythm Pharmaceuticals, μία βιοτεχνολογική εταιρεία που αναπτύσσει πεπτιδικά θεραπευτικά προϊόντα για μεταβολικά νοσήματα, συνάπτουν συμφωνία αδειοδότησης για τα πεπτιδικά θεραπευτικά προϊόντα που ανήκουν στην κυριότητα της Ipsen και στοχεύουν την παχυσαρκία, τα μεταβολικά νοσήματα και τις γαστρεντερικές διαταραχές.
 • Η Ipsen παρέχει στη Rhythm αποκλειστική παγκόσμια άδεια για έρευνα, ανάπτυξη και εμπορική εκμετάλλευση των προγραμμάτων της μελανοκορτίνης και της γκρελίνης που προέρχονται από την έρευνα της Ipsen.
 • Marc de Garidel ορίζεται Πρόεδρος και CEO (Chairman & Chief Executive Officer)
2010
2009 Η Ipsen και η Galderma λαμβάνουν από κοινού το πράσινο φως για το Azzalure® από τις Υγειονομικές Αρχές 15 ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες παρέχουν την έγκριση της άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στις χώρες αυτές για τη θεραπεία των μεσόφρυων γραμμών.

Εγκρίνεται η άδεια κυκλοφορίας του Azzalure® στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Ο FDA εγκρίνει την άδεια κυκλοφορίας του Dysport™ για θεραπευτική και αισθητική χρήση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εγκρίνει την άδεια κυκλοφορίας του σκευάσματος του Decapeptyl® για θεραπεία 6 μηνών σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες. Το προϊόν κυκλοφορεί στη Γαλλία

© Gerard Uferas IPSEN WREXHAM 20_02_12
 2008  

Η Ipsen εγκαινιάζει μία συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιολογικών Μελετών Salk (San Diego, ΗΠΑ), η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της κατανόησης των υπερπλαστικών και εκφυλιστικών νοσημάτων.

Η Ipsen ενισχύει την παρουσία της στις ΗΠΑ με τρεις εξαγορές: Tercica Inc. στην Ενδοκρινολογία, Apokyn® στη Νευρολογία και τις εμπορικές λειτουργίες της Vernalis για τις ΗΠΑ, καθώς και όλα τα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με το OBI-1 από την Octagen στην Αιματολογία.

2008
2007  

 • Ο Όμιλος εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την Galderma, για την από κοινού ανάπτυξη, προώθηση και διανομή της βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α του Ομίλου για ενδείξεις Αισθητικής Ιατρικής.
 • Το Somatuline® Depot λαμβάνει έγκριση της άδειας κυκλοφορίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη θεραπεία της ακρομεγαλίας. Το Somatuline® Depot είναι το πρώτο προϊόν που προέρχεται από το R&D της Ipsen και εγκρίνεται από τον FDA.
  Οι μετοχές της Ipsen συμπεριλαμβάνονται στον χρηματιστηριακό δείκτη SBF 120 στη Γαλλία.
 2007
2006  

 • Η Ipsen συνάπτει συμφωνία με τη Medicis (σήμερα Valeant) για την κυκλοφορία στην αγορά της βοτουλινικής τοξίνης της για ενδείξεις Αισθητικής Ιατρικής στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιαπωνία.
 • Η Ipsen και η Tercica συνάπτουν συμφωνία παγκόσμιας στρατηγικής συνεργασίας στην Ενδοκρινολογία. Η Ipsen παραχωρεί στην Tercica τα αποκλειστικά δικαιώματα για την κυκλοφορία του Somatuline® Autogel® στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.
 • Η Tercica παρέχει στην Ipsen τα αποκλειστικά δικαιώματα για την εμπορική εκμετάλλευση του Increlex™, ενός κορυφαίου προϊόντος στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών για τη θεραπεία του χαμηλού αναστήματος που σχετίζεται με σοβαρή πρωτοπαθή έλλειψη του IGF-1, σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Ταϊβάν και κάποιων χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
2006
2005 Οι μετοχές της Ipsen εισάγονται στο Χρηματιστήριο Euronext στο Παρίσι. Η Ipsen συνάπτει συμφωνία αδειοδότησης με τη Radius, μέσω της οποίας η Radius αποκτά τα αποκλειστικά παγκόσμια δικαιώματα (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας) για την ανάπτυξη, την παρασκευή και τη διανομή του μορίου για την οστεοπόρωση που ανήκε στην κυριότητα της Ipsen.  2005
Ipsen Business feature in Wrexham, North Wales on January 22, 2010.AFP/PHOTO/ANDREW YATES.  

Ο Όμιλος ανοίγει μία εγκατάσταση παρασκευής βοτουλινικής τοξίνης στην πόλη Wrexham του Ηνωμένου Βασιλείου.

2004
2003  

Η Ipsen και η Teijin συνάπτουν συμφωνία για την ανάπτυξη και κυκλοφορία στην αγορά τεσσάρων προϊόντων της Ipsen, προεξάρχοντος του Somatuline® Autogel®, στην Ιαπωνία και ενός προϊόντος της Teijin για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας στην Ευρώπη.

 2003
 2001-2002  

Η Ipsen κυκλοφορεί το Somatuline® Autogel® στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας. Ακολουθούν πολλές άλλες χώρες, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστική θέση της Ipsen. Με βάση τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο Όμιλος, το Somatuline® Autogel® είναι το πρώτο ημιστερεό ενέσιμο σκεύασμα χωρίς έκδοχα, καθώς η δραστική ουσία ελέγχει την παρατεταμένη αποδέσμευση.

2001-2002
2000  

Η Ipsen και η Teijin συνάπτουν συμφωνία για την ανάπτυξη και κυκλοφορία στην αγορά τεσσάρων προϊόντων της Ipsen, προεξάρχοντος του Somatuline® Autogel®, στην Ιαπωνία και ενός προϊόντος της Teijin για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας στην Ευρώπη

 2000
 1996 Η Ipsen κυκλοφορεί στην αγορά το Forlax®, ένα προϊόν που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας. 1996
1995 Ο Όμιλος κυκλοφορεί στην αγορά το Somatuline®, ένα πεπτίδιο παρατεταμένης αποδέσμευσης για τη θεραπεία της ακρομεγαλίας και των νευροενδοκρινικών όγκων στη Γαλλία.  1995
1994
 • Η Ipsen προχωρά στην εξαγορά της Speywood, της εταιρείας που ανέπτυξε το Dysport® για τη θεραπεία των κινητικών διαταραχών και των διάφορων μορφών μυϊκής σπαστικότητας.
 • Η εξαγορά αυτή ενισχύει την παρουσία του Ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Ευρώπη.
  Η Ipsen εγκαθιστά μία πλατφόρμα πωλήσεων για τα βιολογικά φάρμακά της και ανοίγει γραφεία στη Ρωσία.
1994
1992 Η Ipsen ξεκινά την επέκτασή της στην Κίνα, ανοίγοντας γραφείο αντιπροσώπευσης στην πόλη Tianjin. Copyright davidpeart.com
 1983
Ο Όμιλος ιδρύει το Fondation Ipsen (Ίδρυμα Ipsen) υπό την αιγίδα του Fondation de France. Η αποστολή του είναι η καλλιέργεια και η ενίσχυση των διασυνδέσεων μεταξύ κορυφαίων επιστημόνων στο πεδίο των βιοεπιστημών.
1983
1980 Η Ipsen εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την Debiopharm. Η συνεργασία αυτή οδηγεί στην κυκλοφορία του Decapeptyl® στην αγορά το 1986. Αυτό το ανάλογο της φυσικής ορμόνης GnRH (γοναδοτροπίνη) ενδείκνυται για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, της ενδομητρίωσης και της υπογονιμότητας. Το Decapeptyl® ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες της διεθνούς επέκτασης του Ομίλου.  1980
1970 Ο Όμιλος εισέρχεται σε φάση επέκτασης με την κυκλοφορία στην αγορά των προϊόντων Ginkor®, Tanakan® και Smecta®. Ο Όμιλος ιδρύει τα Laboratoires Ipsen (Εργαστήρια Ipsen), όπου το αρκτικόλεξο Ipsen σημαίνει «Ινστιτούτο Συνθετικών Προϊόντων Φυσικής Εκχύλισης». 1970
1969 Ο Όμιλος ανοίγει την πρώτη του ερευνητική εγκατάσταση στην πόλη Les Ulis της Γαλλίας. © Gerard Uferas IPSEN LES ULYS 04_12_12
1954
Ο Όμιλος κυκλοφορεί στην αγορά το Citrate de Betaïne®, ένα προϊόν που χρησιμοποιείται στη θεραπεία των συμπτωμάτων της δυσπεψίας.
1954
1929 Ο Δρ. Henri Beaufour ιδρύει τα Laboratoires Beaufour (Εργαστήρια Beaufour) στην πόλη Dreux της Γαλλίας, για να κυκλοφορήσει στην αγορά το Romarène®, ένα προϊόν που προέρχεται από το δενδρολίβανο και αποσκοπεί στη θεραπεία των διαταραχών του πεπτικού συστήματος.  1929
Τελευταία ανανέωση 03/08/2018