Η Ipsen με μία ματιά

Η Ipsen είναι ένας παγκόσμιος βιοφαρμακευτικός όμιλος που εστιάζει στην καινοτομία και την Εξειδικευμένη Φροντίδα. Η Ipsen διαθέτει επίσης καλά εδραιωμένη και επιτυχημένη παρουσία στα Καταναλωτικά Προϊόντα Υγείας. Η Ipsen προωθεί στο εμπόριο περισσότερα από 20 φάρμακα σε περισσότερες από 115 χώρες, διαθέτοντας άμεση εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. Ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 5.100 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

ΕΝΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ipsen είναι ένας παγκόσμιος βιοφαρμακευτικός όμιλος που εστιάζει στην καινοτομία και την Εξειδικευμένη Φροντίδα. Αναπτύσσει και διανέμει στην αγορά καινοτόμα φάρμακα σε τρία βασικά θεραπευτικά πεδία – Ογκολογία, Νευροεπιστήμες και Σπάνια Νοσήματα.
Η δέσμευσή της στην ογκολογία αντανακλάται στο αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο βασικών θεραπειών για τον καρκίνο του προστάτη, τους νευροενδοκρινικούς όγκους, το νεφροκυτταρικό καρκίνωμα και τον καρκίνο του παγκρέατος. Η Ipsen διαθέτει επίσης καλά εδραιωμένη παρουσία στα Καταναλωτικά Προϊόντα Υγείας.
Με συνολικές πωλήσεις που προσέγγισαν τα 1,6 δισ. Ευρώ το 2016, η Ipsen προωθεί στο εμπόριο περισσότερα από 20 φάρμακα σε περισσότερες από 115 χώρες, διαθέτοντας άμεση εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες.
Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Ipsen έχει εστιάσει στις καινοτόμες και διαφοροποιημένες τεχνολογικές πλατφόρμες που διαθέτει στην καρδιά των κορυφαίων κόμβων στον χώρο της βιοτεχνολογίας και των βιοεπιστημών (Paris-Saclay στη Γαλλία, Oxford στο Ηνωμένο Βασίλειο και Cambridge στις ΗΠΑ). Ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 5.100 υπαλλήλους παγκοσμίως.

 

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ

Η φιλοδοξία της Ipsen είναι να γίνει ηγέτιδα εταιρεία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, με εστίαση στην καινοτομία και την Εξειδικευμένη Φροντίδα.
H Ipsen έχει εφαρμόσει μία στρατηγική με βάση μία ιδιαίτερη εστίαση σε βασικά θεραπευτικά πεδία στην Εξειδικευμένη Φροντίδα, ενώ έχει προχωρήσει και στην εφαρμογή ενός βιώσιμου υποδείγματος στα Καταναλωτικά Προϊόντα Υγείας μέσω του εμπορικού μοντέλου OTx1.

Στην Εξειδικευμένη Φροντίδα, η Ipsen έχει εστιάσει σε τρία βασικά θεραπευτικά πεδία, την Ογκολογία, τις Νευροπιστήμες και τα Σπάνια Νοσήματα, όπου μπορεί να εδραιώσει ηγετική θέση και να κεφαλαιοποιήσει την εξειδικευμένη γνώση που διαθέτει σε όλα τα στάδια από την ανάπτυξη των φαρμάκων έως την εμπορική εκμετάλλευσή τους. Για να συμπληρώσει τη συνεχιζόμενη υλοποίηση των πλάνων της στα βασικά προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών λανσαρισμάτων των προϊόντων Cabometyx® και Onivyde®, η Ipsen έχει ορίσει ένα στοχευμένο και δυναμικό μοντέλο καινοτομίας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του πεδίου της Εξειδικευμένης Φροντίδας.
Για τη δημιουργία ενός βιώσιμου χαρτοφυλακίου καινοτόμων υπό ανάπτυξη προϊόντων, η Ipsen θα μετασχηματίσει το μοντέλο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) που έχει υιοθετήσει, επιταχύνοντας την υλοποίηση εστιασμένων εσωτερικών προγραμμάτων και αποκτώντας προϊόντα από τρίτους.
Η Ipsen θα συνεχίσει να επενδύει στην επιχειρηματική της ανάπτυξη μέσω καινοτόμων δομημένων συμφωνιών με εστίαση στα υπό ανάπτυξη προϊόντα πρώιμου έως μεσαίου σταδίου στα τρία βασικά θεραπευτικά πεδία, επικεντρωνόμενη σε εκείνα τα υπό ανάπτυξη προϊόντα που είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους και για τα οποία θα έχει την, πλήρη κυριότητα και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης παγκοσμίως.
Στα Καταναλωτικά Προϊόντα Υγείας, για να εγκαθιδρύσει μία βιώσιμη και αναπτυσσόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα, η Ipsen θα ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό του μοντέλου OTx και θα προχωρήσει σε μόχλευση των τριών κύριων εμπορικών σημάτων που είναι ηγέτες στην αγορά τους, μέσω καινοτομιών για τους καταναλωτές, σύλληψης της υποκείμενης ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές και ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρώπη.

 

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η δέσμευση της Ipsen ως προς την έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων είναι η τολμηρή υπόσχεσή μας ότι θα λανσάρουμε στην αγορά τουλάχιστον ένα νέο φάρμακο ή μία σημαντική νέα ένδειξη σε ετήσια βάση. Θα διασφαλίσουμε το μέλλον μας διαμορφώνοντας ένα χαρτοφυλάκιο καινοτόμων φαρμάκων, εδραιώνοντας την ηγετική μας θέση σε βασικά θεραπευτικά πεδία, υιοθετώντας μία βιώσιμη διαχείριση του κύκλου ζωής των προϊόντων μας και – το σημαντικότερο όλων – διαθέτοντας καταπληκτικούς ανθρώπους σε όλες τις βαθμίδες των τμημάτων R&D.
Καθοδηγούμενη από την αρχή ότι πρέπει να υπηρετεί τους ασθενείς, η Ipsen εστιάζει σε τρία θεραπευτικά πεδία: την ογκολογία, τις νευροεπιστήμες και τα σπάνια νοσήματα, όπου αναπτύσσει καινοτόμες και διαφοροποιημένες θεραπείες σε περιοχές με πολλές μη καλυπτόμενες ιατρικές ανάγκες. Το χαρτοφυλάκιο των εξειδικευμένων προϊόντων μας, σε συνδυασμό με τις μοναδικές κλινικές και ρυθμιστικές δεξιότητες που διαθέτουμε, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις ενδείξεις σε ολόκληρο το φάσμα των υφιστάμενων θεραπειών, καθώς και να παρέχουμε νέες θεραπείες στους ασθενείς.
Έχοντας στο μυαλό μας ένα μοντέλο ανοιχτό στην καινοτομία, επιλέξαμε τα τρία κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) που διαθέτουμε να βρίσκονται στην καρδιά επιστημονικών κόμβων διεθνούς φήμης: Paris-Saclay στη Γαλλία, Oxford στο Ηνωμένο Βασίλειο και Cambridge στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολύ κοντά και σε στενή επαφή με κορυφαία ακαδημαϊκά ερευνητικά, ιατρικά και τεχνολογικά κέντρα.

Τελευταία ανανέωση 07/11/2018