Επιστημονικές υποθέσεις

Η ενεργός πολιτική συνεργασιών της Ipsen υποστηρίζει τις δραστηριότητες του τμήματος R&D της εταιρείας, από τη θεμελιώδη έρευνα έως την κλινική ανάπτυξη.

 

ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

Οι συνεργασίες έχουν κρίσιμη σημασία για τη συνεχιζόμενη επιτυχία της εταιρείας. Το έργο του τμήματος R&D της Ipsen υποστηρίζεται από μία ενεργό πολιτική συνεργασιών, τη διαχείριση της οποίας έχει η ομάδα Επιστημονικών Υποθέσεων (Scientific Affairs). Οι ερευνητικές συνεργασίες μας καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα από τη θεμελιώδη έρευνα έως και την κλινική ανάπτυξη.
Η φιλοσοφία μας σε σχέση με τις συνεργασίες βασίζεται στη γνώση ότι αν και τα στελέχη του R&D της Ipsen είναι στην πρώτη γραμμή της εξειδίκευσης στους τομείς τους, αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μόνο κλάσμα των εξειδικευμένων γνώσεων που είναι διαθέσιμες στα πεδία εξειδίκευσής μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι είναι θεμελιώδους σημασίας η δυνατότητα συνδυασμού των υφιστάμενων δεξιοτήτων και προγραμμάτων στα δικά μας εργαστήρια με τα αντίστοιχα άλλων κορυφαίων εταιρειών και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην ιατρική και φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη.

 

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στο ερευνητικό στάδιο, η Ipsen έχει εδραιώσει ακαδημαϊκές συνεργασίες με το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, το Ινστιτούτο Καρκίνου Dana-Farber και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστόνη, την Biostar στη Σιγκαπούρη και το Inserm στη Γαλλία.
Ο Όμιλος Εταιρειών συνεργάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα – από το 2008 – με το έγκυρο Salk Institute (La Jolla, California), το οποίο διεξάγει θεμελιώδη έρευνα στα πεδία ενδιαφέροντός μας. Συνεργασίες έχουν επίσης εδραιωθεί με πρωτοποριακές εταιρείες βιοτεχνολογίας, μέσω των οποίων έχουμε αποκτήσει πρόσβαση σε καινοτόμες και πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες για την ανακάλυψη δυνητικών νέων φαρμάκων.

Τελευταία ανανέωση 07/11/2018